Skip to main content

Posts

Thank Your Mr. B

11.11.2013, The First Day I Meet You, You Bring All Happiness In Mylife... 


Mr. B..~
Your Spend Almost 3 Years With Me,
Worst Thing That We Had Doing Together,
A Bad Thing, Even A Good Thing, 
I Know You Will Be Always There,
Thank To God, He Sent You To Create A Miracle,
Create Every Memory, That Someone Else Will Never Get it,
God Sent You When I'm Down, When I Need Someone To Hold Me,
And Tell That Everything Gonna Be Alright..

ThankYou For Being My Enemy, Eventhough.. You Being A Friends, A Best Friend That I Never Had...
Thank You Darling.. 
( Mr. Binard Bin Sintim, Allah Swt Know How Much I Love You, May Allah Bless Our Relationship.. In Shaa Allah.. Amin..)
Recent posts

Minggu ANTI DADAH Di semi(Sekolah Menengah Kebangsaan Inanam)

assalamualaikum..
sekarang minggu anti dadah kat sklah fify..
alamak...tik tok tik tok...
fifypown baca larh macam2 sal dadah..

paling teruk..
daun ketum adalah ubat untuk wanita yang baru bersalin.
tetapi di salahgunakan oleh sesetengah orang...
haaa...cerita laagi teruknya..
daun ketum telah disalahgunakan dengan menambah bahan yang kureng la bagi fify!
iaitu UBAT NYAMUK!! untuk menambahkan ketagihan dorang...adui...

ada juga dadah yang diambil dari ubat penenangan haiwan!!

subhanaAllah..

kesimpulannya..kalau kamu tahu kesan dan keterukannya!pasti kamu tidak mahu merasanya...

PEACE :D

cara untuk lupakan sesuatu masalah

assalamualaikum...ni cara fify kalau ada masalah..,tak tahulah berkesan dengan korang ke tak..

1.tutup telefon-kalau masalah tu ada kaitan dengan telefon..
2.buat kerja rumah-mengemas ke, memasak ke :D
3.tarik nafas panjang2..paling bagus...kita tarik ikut saat, waktu kita sedut oksigen tu 10saat..then tahan 10 saat,baru tu hembus guna 10 saat juga :D,kalau tak sanggup 10 saat 5 saat pun tak ape :D
4.anggap je itu cabaran bagi anda...cuba tabahkan hati melaluinya... :D
5.main game sepuas2nya...tak ada game,karaoke je sepuasnya....xde karaoke??nanyi je sepuas2nya..,.sampai hati anda lega :D.,..


dan cara terakhir paling best~~

kowank luahkan pasaan tak puas aty kowank je kat owank tu..abeh cite,..xde aa kita nak tersiska sgt nak hadapi semuakan :D..

ni sekadar perkongsian sahaja..terpulang kepada anda bagaimana cara anda lupakan sesuatu masalah itu :D

Amaran aku untuk golongan yang bercinta ni..

assalamualaikum..
sekadar beri pandangan sahaja,bukannya nak kata aku ni terlebih pengalaman..entah2 korang lagi makan garam lebih daripada aku..nie aku nak nasihat pada insan yang bercinta~~ :D


bercinta dengan makhluk Allah SWT-biar satu..
setia lah pada dia..
and 1 thing..if she/he gonna hurt you..just accept that..
mungkin ini takdir...sebab aku pasti yang terbaik akan datang dalam kehidupan kita :D

and 1 thing...lelaki sukar sangat kita jatuhkan air mata dia..
dan jika awak berjaya menjatuhkan air mata dia..
maka saya pasti ini adalah cinta sejati..and don't even let him go...

kalau wanita..korang nak tau dorang setia..senang je..dorang akan sentiasa cari korang...caring gan korang..and even you have mistakes...she will forgive you..tapi harus jejaka ingat..sekali wanita disakiti..dia akan ingat sampai bila2~~ tu lah kekadang bila gaduh mesti dia ungkit kesalahan korang :D...

so....actually amaran aku kat sini.....

sakit bila kita disakiti...
luka ditangan boleh diubati...
tap…

STPM PENGGAL 2 TINGGAL SEMINGGU LAGI?

assalamualaikum.....arghhhh fify  tak sangka exam stpm penggal 2 tinggal seminggu lagi..masa berlalu dengan cepat.....harap2 fify buat lagi baik kali ni..in shaa Allah...arap2 aa fify dapat jawab semuanya dengan baik....

jadual waktu stpm penggal 2 kat bawah tu pun buat fify berdebar2~~ Ya Allah...bimbinglah hamba Mu ini agar sentiasa mencapai kejayaan dalam kehidupan yang telah Engkau berikan ini~~





Kepedihan Melanda~~

bilamana kita mengharap seseorang menjadi milik kita..
dia pergi begitu sahaja..
bilamana kita berharap akan ingin sentiasa bersamanya..
dia pergi bersama insan yang lain..
sakit dan pedih hati kita..
terpendam sehingga memakan diri kita...
lalu tidak boleh menerima cinta...
sedihnya hati aku begini.......
               Via:miss Fifybeby






Kepergian insan aku sayang..8/12/2012

Assalamualaikum...kepergian seorang yang aku sangat kasih..dia pergi menemui Ilahi pada usia 8 tahun..tepat pada tarikh lahirnya....8/12/2004 dia lahir..tarikh tersebut jugalah yang telah menjemputnya untuk bertemu kekasih yang kekal selamanya..8/12/2012 bukanlah peristiwa hitam bagi aku..aku dapat rasakan sudah cukup untuk dia menderita di dunia ini..tiba masanya dia merasai kebahagian bersama insan yang soleh dan solehah di sana..dia masih lagi suci tanpa dosa..dia sangat dicintai dan disayangi..dia menganggap aku seperti kakak..dia yang paling baik hati dalam kalangan adik-beradiknya..dia satu-satunya kanak-kanak comel yang aku temui..kanak-kanak yang matang pemikirannya..yang boleh memberikan nasihat yang terbaik..malahan dia seorang yang tabah..setelah melalui dua kali pemedahan..rawatan tradisional..pelbagai cara makcik dan pakcik iaitu abah dan mamanya sendiri untuk membuatkan dia bangkit seperti dulu..senyum seperti dulu..dan memeriahkan keluarga mereka apatah lagi keluarga k…

STPM Penggal 1~~ 5/11/12~7/11/12~~8/11/12

assalamualaikum..
stpm penggal pertama menjelang dah pada isnin ni..5/11/2012..
ya Allah..tetiba sakit kepala pening2 plak nie~~
bkan sbap stress kut..ujian dari Allah SWT nie sgt besar..
harap2 la skit nie owkey ty T_T..
nak jawab exam..law skit ple cm nie..
msty xdpat..
Ya Allah..permudahkanlah segalanya bagi hambaMu ini..:(

isnin exam pengajian am..
selasa tak ade...
rabu ada bahasa melayu dengan pengajian perniagaan..
khamis ada sejarah...
insyaAllah lulus sume matapelajaran nie..amin ~~

Jumlah penduduk di Malaysia~~lelaki lebih ramai dari wanita..ingat2~~:D

Malaysia kini mempunyai 27,565,821 penduduk dengan lelaki melebihi wanita pada nisbah 105:100. Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop berkata, statistik itu berdasarkan laporan kiraan permulaan Banci Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010. Katanya, penduduk lelaki kini adalah 14,112,667 orang dan wanita 13,453,154 orang. Purata kadar pertumbuhan penduduk tahunan dalam tempoh 2000 hingga 2010 ialah 2.17 peratus, menurun berbanding 2.60 peratus dari 1991 hingga 2000.

al_kisah_

assalamualaikum..hari ni ..tetibe..jalan..eh..cm lintas jalan pulak...aku terfikir sal kdua org tua aku..aku boleh agak dowank mrah ke x..ska ka x..senang je..mylovely mom and dad..bile dowank mrah aku..dowank panggil nma..Rosianieh..then aku bikin panas terus menyampuk..cakap binti hasim..hee..walaupun aku menyampuk ke pe ke mse dowank mrah..dowank xde aa ganaz sgt cm ibu bapa yg lain..dowank memberikan aku didikan yg terbaik lah~~..dowank je aq ada kat dunia nie..kkdg aq menyesal bile menyampuk kat dowank..tpy kkdg dowank lucu gak aq bwt cm tu..dowank ckap aq bangga gan nma aq..yes mom and dad..i proud..sbap ibu gan ayah la bg nme tue :D..hee...aq sayang dowank ssgt... okie2..bile dowank xmrah aq..dowank pggil aq adek..maklum aa anak bongsu..aq ase manje plak mse kna pnggil cm tue..syokpown ada..tpy xleyh pggil adek sgt..byak adek dlam kuarga aku..sblah abah aq ada adek gak kami pggil..dowank pown pggil aq adik..dowank pggil sepupu aq tue adek bongawan..sbap dye tinggal cnaaa bonga…

Jangan Tertipu lagi~~gamepun ada kebaikannya~

Sebuah pengumpulan data menyebutkan bahwa ternyata lebih dari separuh hardcore games PC bekerja di bidang teknologi dan DVD komputer. Seorang psikiater mengatakan bahwa games dari CD games sudah menjadi sebuah gaya hidup. Mereka yang bekerja di bidang IT pasti mengenal CD games PC dan pernah bermain DVD CD games, dan mungkin efek positifnya bisa menjadi seorang ahli dalam bidang komputer. Berikut beberapa games dari DVD games yang memberikan efek positif bagi pemainnya yang bekerja di bidang IT:

1. Dengan bermain CD games perang perangan dari software komputer misalnya Call of Duty (CoD), seorang pemain dapat berlatih strategi untuk dirinya. Hal ini berdampak pada pekerjaan games software ketika menyelesaikan sebuah masalah yang pelik, bahkan bisa membuat penemuan baru games komputer. Game CoD sangat baik untuk Admin Network.

2. CD games PC WoW (World of Warcraft) dari CD software juga memberi dampak yang baik. DVD CD games dari DVD software yang paling banyak dimainkan g…

Stpm~~7 hari lagi~

assalamualaikum..~~

taubat~~
taubat....
bile nak bertaubat nie fify..
er...
7 arye ag..doakan lah fify~~..
Ya Allah..semoga hambaMu yang hina dan lemah ini..dapat menjawab semua soalan pada masa tersebut..sesungguhnya..hambaMu ini..ingin membanggakan kedua ibu bapa hamba..